Als jij een uitje zoekt om een stukje teambuilding te kweken, bedenk dan eens of Archery Tag geschikt is voor jouw groep. Archery Tag is een variant op paintball, waarbij je op elkaar schiet met pijl en boog. De pijlen die gebruikt worden zijn voorzien van een punt met zacht schuim, waardoor de activiteit veilig is. Door elkaar als middeleeuwse boogschutters te belegeren, te besluipen en elkaar proberen te raken, is dit een heel leuk en actief uitje. Niet alleen de fysieke skills, maar ook de sluwheid van de deelnemers worden tot het uiterste getest.

Hoe zorgt Archery Tag voor teambuilding

Vaak worden de deelnemers in 2 teams verdeeld. De teamleden moeten elkaar dan ondersteunen en dekking geven terwijl ze de leden van het andere team proberen te raken met hun pijlen. Daarbij kunnen ze schuilen achter bomen en de in het terrein aangebrachte objecten. Een deelnemer draagt maar één of twee pijlen tegelijk. Waardoor hij ook actief op zoek moet naar nieuwe munitie. Dat zijn meestal de afgeschoten pijlen die over het terrein verspreid liggen. Ook hierbij is het van belang dat de teamgenoten elkaar ondersteunen, en mensen die pijlen aan het rapen zijn beschermen tegen sluipschutters van het andere team. Zo leer je op elkaar vertrouwen. Elkaar te ondersteunen, en net een tandje bij te zetten om jouw team de overwinning te bezorgen.

Hoe speel je Archery Tag

Dit is een spel waarbij de deelnemers in een speelveld (vaak een open veld of een bos) op elkaar schieten met de unieke Archery Tag uitrusting. Die bestaat uit een boog, de typische pijlen met veilige schuimen kop, en gezichtsmaskers voor elke deelnemer. Als een deelnemer geraakt is, loopt hij het veld uit met zijn boog in de lucht. Hij mag nu niet meer beschoten worden.

Voor wie is dit uitje geschikt

Om Archery Tag spelen moet je snel kunnen rennen, een vrij zware boog af kunnen schieten en bestand zijn tegen de toch wel harde impact van de pijlen. Het is dus slim om dit te doen met deelnemers die in goede conditie verkeren. Pijlen afschieten gaat veel trager dan het schieten met een halfautomatisch paintball geweer. Bij Archery Tag is er veel meer gelegenheid om pijlen te ontwijken, tactisch aan te vallen en een-op-een duels aan te gaan met je favoriete collega of vriend. De deelnemers moeten tegen een stootje kunnen en niet bang zijn om in de vuurlinie te lopen.
Teambuilding