Er zijn veel mooie beroepen op de wereld. De meeste hebben niet eens een officiële titel, daar rollen we als het ware in door de tijd heen. Ze ontstaan omdat we er behoefte aan hebben. Maar dat geldt niet voor ieder beroep. Zo zijn er ook beroepen waarvan je als kind of tiener al weet wat je wilt doen en daarvoor gaat. Het zijn de beroepen waar altijd behoefte aan is geweest, wat altijd zo zal blijven. Bijvoorbeeld als je werkt in de bouw.

Praktisch in elkaar gezet

Wanneer je in de bouw werkt, ben je veel met je handen bezig. Zeker als je op de bouwplaats staat. Veel mensen die in de bouw werken zijn praktische denkers, als het om werk gaat. Er wordt gekeken naar oplossingen en vervolgens worden de werkzaamheden uitgevoerd. Heel efficiënt dus. Als dit een manier van werken is waar jij jezelf in herkent, is het werken in de bouw misschien wel perfect voor jou.

School cursus of iets anders

Als je in de bouw wilt werken, kan je daarvoor een opleiding doen. Dit is vaak een opleiding op MBO- of HBO-niveau. Door een diploma op één van deze niveaus te behalen, laat je zien dat je weet hoe je de werkzaamheden moet aanpakken. Maar in veel gevallen is er ook niks aan de hand als je dit papiertje niet in je zak hebt. Met cursussen en het opdoen van ervaring (mits veilig) kom je in dit vak vaak ook al een heel eind.

Welk aspect spreekt jou aan?

Spreekt het idee van werken in de bouw jou aan maar weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan waar jouw specifieke interesses liggen. Dit kun je zelf doen maar ook via een uitzendbureau. Zo weet je welk aspect in de bouw jou het meest past en hier kun je dan ook op anticiperen als je zoekt naar bouw vacatures. Zo kan het ontwerpende deel heel goed bij jou passen, of misschien sta je liever op de steigers. Allebei in de bouw maar twee hele verschillende banen.

Hetzelfde of iets anders

Of je nu wel of geen opleiding genoten hebt voor veel mensen die werk zoeken, kan een uitzendbureau bouw helpen. Misschien doe je al heel lang hetzelfde en ben je op zoek naar zoiets of wil je daar juist vanaf. Zijn kijken met je mee naar de mogelijkheden en kunnen in die zin een helpende hand bieden.