Het is niet niks om je eigen bedrijf te starten maar het is voor velen een droom omdat het je de mogelijkheid biedt tot het uitoefenen van je passie op je eigen voorwaarden. Als vervoerder, kan je zo’n bedrijf groter en kleiner maken afhankelijk van je eigen wensen. In deze blog vertel ik je wat je nodig hebt voor een mooi vervoersbedrijf. Lees je mee?

Jouw achtergrond in het vervoer

Een vervoersbedrijf is een groot begrip. Afhankelijk van je achtergrond zal het type vervoer anders zijn. Zo kan het zijn dat je aan personenvervoer doet en wat dat betreft een eigen branche van openbaar vervoer wilt oprichten. Of misschien richt je je op productvervoer. En zo ja, wat voor producten vervoer je dan? Waar moet het naartoe en wat heb je nodig om alles succesvol van A naar B te brengen.

Wat vervoer je?

Want sommige producten hebben meer speciale zorg nodig dan anderen, denk bijvoorbeeld ontvlambare of giftige stoffen. Mits je niet dit soort stoffen vervoert maar vaste producten die niet gevaarlijk zijn, heb je al snel aan een goede vrachtwagen genoeg. Je hoeft dan niet heel veel extra maatregelen te nemen.

In welke hoeveelheden?

Afhankelijk van de hoeveelheden heb je een ander soort vrachtwagen of ander vervoersmiddel nodig. Het is dus even zoeken naar wat bij jouw bedrijf past en hier kan je dan naar gaan zoeken. Die duidelijkheid heb je nodig als je vooruit wilt blijven gaan met je bedrijf.

Waar vind je een eigen wagen?

Een eigen wagen is natuurlijk wel een hele concrete stap in de realisering van je eigen bedrijf. Maar als je eenmaal weet wat je nodig hebt, waar vind je dit dan? Nou bijvoorbeeld op Trucks.nl. Hier kan je nieuwe en tweedehands materiaal vinden voor de bouw maar ook voor vervoer. Ben jij op zoek naar een Mercedes Actros 1845, in goede staat? Dan moet je daar zijn. Je kan met verkopers in gesprek zodat je weet wat je koopt. Dit maakt dat het proces betrouwbaarder wordt.

Wat is je plan voor de toekomst?

Nu je de eerste stappen gezet hebt en het doel duidelijk is, kan je kijken naar de toekomst. Hier kan je jouw bedrijfsplan op aanpassen en dan gericht naar je doelen toe werken. Wil je uiteindelijk jouw bedrijf uit te breiden of houd je het liever klein en is dat genoeg voor wat jij wilt en doet in het veld? Allemaal dingen om over na te denken!