Personal assistent

Steeds vaker worden taken waar werkgevers geen tijd voor hebben uitbesteed aan bijvoorbeeld een personal asisstent. Zeker in deze drukke tijden waarbij het personeel een focus nodig heeft op het bedrijf draaiende houden is dit een trend, waardoor de markt voor personal asisstents steeds groter wordt. Overal springen start-ups op dit gebied uit de markt, met name omdat het een ideale bijbaan is en iedereen met een beetje organisatorisch talent het kan. Het grappige is dat deze bedrijven ook steeds vaker op afstand worden opgericht. Virtuele personal assistents worden steeds geliefder. Hierbij kan de werkgever een bepaald bedrag op zijn account storten en bij de virtuele assistens een vraag indienen. Dit kan variëren van simpele taken tot hele grootse. En dat deze enorm kunnen zijn, bleek uit het verhaal wat ik laatst opving van iemand die dit werk doet.

Inrichten maar

Ze is benaderd door een werkgever met de vraag hun nieuwe kantoor klaar te stomen. Het hele kantoor, dat is toch bizar? De werkgever groeide dusdanig snel dat er een nieuw, groot kantoor moest worden gebouwd. De diensten van de personal assistens waren dusdanig goed bevallen, dat besloten was deze opdracht ook bij hun neer te leggen. Er was een leeg pand gekozen, maar hierin moesten extra muurtjes gezet worden, de tuin moest ingericht, de vloer moest er nog in: er was in feite nog helemaal niks. Via afstand werden er wensen doorgegeven en de personals assistents mochten dit maar gaan regelen. Wat een vrijheid! Aan het begin werden de keuzes nog steeds overlegd met de werkgever in kwestie, maar naarmate het proces vorderde vertrouwde hij op de goede smaak van zijn virtuele assistents, die hij in feite dus helemaal niet kende!

Opening

Mijn vriendin heeft dit samen met een team van drie man sterk opgepakt en is er zo een maand mee bezig geweest. En ze hebben er echt wat moois van gemaakt. Dankzij de bouwmaterialen van Pontmeyer konden ze het overgrote deel van het werk snel geregeld hebben. Zo hebben ze onder meer hier de vloer besteld, de afwerking met plinten geregeld, de tuin kunnen beschutten en inrichten en de muren mooi kunnen afwerken. Binnen de maand waren ze klaar en hebben ze zelfs een uitnodiging gekregen voor de feestelijke opening. De vriendin kon die dag zelf niet, maar haar collega’s gingen wel. Ze werden uitvoering bedankt met bloemen en een lekkere fles wijn en, als klapper op de vuurpijl de opmerking: “ik dacht dat jullie jonger waren!”.  Ach ja, de baas was in de praktijk ook minder knap dan voorgesteld.