Onze woonlocatie is erg mooi, sinds 3 maanden mochten we onze mooie woonboot betreden. We mochten van de gemeente Oldenburg onze woonboot aanleggen, als enige. We liggen niet vlakbij een woonwijk, eerder bij het bos. Heerlijk rustig! Echter waarschuwde de gemeente wel dat we geen gebruik kunnen maken van gemeentelijke diensten zoals het afval ophalen.

 

 

Gelukkig zijn daar vele opties voor!

Via internet was het wel erg makkelijk om op zoek te gaan naar de opties, gelijk kwam afvalcontainer huren naar voren. Dit is dus mogelijk buiten de gemeentes om. Bij het afvalcontainer huren zijn geen gekke regels verbonden. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je daadwerkelijk alleen rest afval in de container deponeert, geen glas of gft-producten. Hiervoor ben je verplicht een andere bak te huren. Je kunt zelf kiezen hoe vaak de bak geleegd moet worden. Wij produceren met zijn tweeën niet heel veel afval dus ten eerste instantie vond ik eens in de twee weken wel een goed idee. Mochten we dan niet uitkomen kunnen we het telefonisch of via de mail gemakkelijk veranderen. We konden zelf kiezen welke dag het beste uit zou komen, mocht dat niet lukken in de planning zou er contact opgenomen worden met ons. Alles bij elkaar heeft het regelen van een afvalcontainer huren nog geen tien minuten geduurd op internet. Heel erg fijn dat je dat tegenwoordig allemaal gemakkelijk kunt regelen.

 

 

Geen adres aanwezig

Omdat wij de enige zijn in dit gebied die er een woonboot hebben gestationeerd, hadden we nog geen adres gekregen van de gemeente. Dit klinkt heel gek, echter gebeurt dit vaak maanden voordat dit soort dingen geregeld zijn. Telefonisch kon ik het bedrijf duidelijk uitleggen waar het precies is, namelijk een straat doorrijden en dan zie je ons mooie woonboot vanzelf liggen. Wij vermoeden dat we gewoon een huisnummer krijgen met dit adres, al is dit nog steeds afwachten. Tot die tijd konden we bij vrienden terecht met ons post. Als postadres komen ze namelijk ook niet aan hun financiën en toeslagen. Al is het wel lastig hoor, geen eigen adres hebben. Gelukkig werd er niet moeilijk gedaan bij het bedrijf van de containers, en konden we gemakkelijk gewoon een afvalcontainer huren. Dat scheelt ons een hoop ritjes met stinkende vuilniszakken naar de dichtstbijzijnde ondergrondse bak. Volgende week komen ze container leveren en tekenen we gelijk het contract. We besloten een jaar de container bij dit bedrijf te huren, als het bevalt kunnen we altijd gewoon blijven.