Een klein bedrijf organiseren

Er is een gezegde dat hoe perfect en georganiseerd het deel van het bedrijf dat de klanten zien er ook uit ziet, de achterkant van het bedrijf waar al het werk wordt gedaan zal altijd een chaos zijn. Daar zit een waarheid in. Het is ontzettend lastig om een bedrijf waar zoveel dingen tegelijkertijd moeten gebeuren georganiseerd te houden. Desondanks kan een bedrijf dat niet georganiseerd is snel in de problemen raken. Belangrijke zaken worden vergeten en het kan veel geld kosten. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal effectieve manieren om een klein bedrijf te organiseren.

Een van de eerste dingen die belangrijk is om je bedrijf soepel te laten runnen is het opruimen en organiseren van je bedrijfsruimte. Wanneer je je bedrijfje vanuit huis runt is het daarom belangrijk dat je een ruimte apart van de rest van je huis of appartement voor je bedrijf gebruikt. Een huis wordt al snel chaotisch en dit is al helemaal het geval als je kinderen hebt. Daarom kun je het beste ervoor zorgen dat je bedrijfsruimte apart is van de rest van het huis. Maak dit ook een no-go zone voor als je kinderen hebt. Hoe georganiseerd je bureau is, is een reflectie van hoe georganiseerd je bedrijf is. Zorg altijd aan het einde van de dag dat alles op dezelfde plek is en dat je bureau netjes is voor de volgende dag. Een andere tip is om verticaal een aantal planken te installeren zodat je meer ruimte hebt.

Digitale en fysieke administratie

Het belangrijkste aspect van een georganiseerd bedrijf is natuurlijk de administratie. Een goed georganiseerde administratie is niet de leukste klus maar wel het belangrijkste. Het kan ook een hoop geld besparen omdat de kans op fouten met de belasting of met invoices niet meer zullen gebeuren. Zorg er daarom voor dat zowel de fysieke administratie als de digitale administratie op orde is. Qua de fysieke administratie is het investeren in mappen, een administratiekast en een printer belangrijk. Een goede printer met de juiste inkt cartridges kan een hoop frustratie en geld besparen.

Qua de digitale administratie is de beste oplossing om het altijd bij te houden zodra er iets binnenkomt zoals een contract of inkomsten. Het is een hoop meer werk als je aan het einde van de maand de gehele maand weer moet gaan opzoeken. Je bedrijf georganiseerd houden kost wat moeite en tijd. Desondanks is het een effectieve manier om rust in je hoofd te houden en geld te besparen.