Wanneer iets wordt opgeslagen in de cloud betekent dit dat het is opgeslagen op internet servers in plaats van op jouw eigen computer. Te vergelijken met een extra harde schijf – één die overal en ten allen tijde is aangesloten op het internet. In het verleden had je alleen je eigen computer en de programma’s die erop stonden.
Nu kun je jouw bestanden overal gebruiken dankzij toepassingen in de cloud – zogenaamde web apps, die binnen jouw internet browser gebruikt kunnen worden. Een web app die je misschien al gebruikt is Google Docs.
Die is gratis, je hoeft niets te installeren om er gebruik van te maken, en het maakt het mogelijk om verschillende soorten concepten te maken. Alles wat je maakt in Google Docs kun je doen met elke computer of apparaat bij aanwezigheid van een internetverbinding.

Al je bestanden overal beschikbaar

Omdat je alleen maar iets nodig hebt met een internetverbinding om toegang te krijgen tot de cloud, kun je jouw muziek, foto’s en video’s overal waar naartoe nemen waarheen je ook gaat. Bijvoorbeeld, als je een foto neemt met jouw smartphone en deze uploadt naar een cloud-gebaseerde foto opslagdienst zoals Flickr of Picasa, kun je die foto zien op een van jouw andere
apparaten, op jouw computer, of zelfs op jouw TV.
Je kunt jouw vakantie foto’s delen met vrienden en familie terwijl je nog steeds op vakantie bent. Met jouw foto’s en andere multimedia opgeslagen in de cloud, zul je je nooit zorgen hoeven te maken dat je die ooit nog verliest bij een calamiteit van jouw computer.
Het opslaan van bestanden in de cloud is een geweldige manier om jouw belangrijke bestanden te beschermen tegen ongelukken, virussen, en andere zaken. Je kunt cloud-gebaseerde opslagdiensten gebruiken als Mozy of Carbonite om back-ups te maken van de inhoud van jouw computer. Deze diensten zijn continu bezig om automatisch back-ups te maken, zodat je altijd de meest recente versies van jouw bestanden die zijn opgeslagen in de beveiligde online servers.

Eenvoudig jouw back-up terughalen

Als er iets ergs gebeurt op jouw computer, kun je eenvoudig jouw back-up bestanden uit jouw opslagdienst naar een ander apparaat overbrengen.
Dus waar wacht je op? Het maakt niet uit hoe je jouw computer, tablet of smartphone, gebruikt, de cloud heeft je iets te bieden. Om hetzij jouw e-mail in de gaten te houden, wanneer je op reis bent, of back-ups te maken van de foto’s en muziek die je mooi vindt, of web-apps te gebruiken op verschillende locaties,
de cloud kan – en is dat nu al – jouw leven, en de technologie daarin, gemakkelijker maken. Voor de mensen die technisch onderlegd zijn, je kunt een NAS apparaat gebruiken om een eigen personal cloud op te zetten, een zeer handige back-up oplossing voor je thuisnetwerk. Wij raden daarbij de Netgear NAS apparaten aan, altijd betrouwbaar en van hoge kwaliteit!