Groeien als ondernemer

groeien met je bedrijf kan alleen als jij groeit als ondernemer.Als ondernemer denk je het liefste aan het gewenste resultaat. Je taak of opdracht had gisteren al af moeten zijn. En belangrijke beslissingen stel je uit, bijvoorbeeld tot na de zomervakantie. Door je te focussen op het resultaat, verlies je het proces uit het oog. Terwijl dat minstens zo belangrijk is. Maar je hebt geen tijd te verliezen. Ook ik ken worstelingen in het ondernemen…

Stapsgewijs groeien

We zijn van nature allemaal ongeduldig. Een pasgeboren kind wil snel leren kruipen en daarna lopen. Maar in het begin lijkt het meer op vallen dan opstaan. Toch help je  liefkozend je kleine als hij weer eens is gevallen. Je geeft hem de tijd en ruimte om al vallend te leren lopen. Omdat je weet dat hij met dat vallen zijn spieren en zijn motoriek traint, die hij zo broodnodig heeft om later te kunnen rennen, klimmen en klauteren. Elke stap die hij maakt draagt bij aan zijn ontwikkeling. Totdat hij helemaal zelf al wankelend naar jou toe loopt. Dit maakt jou zo trots als een pauw. De combinatie tussen geduld en daadkracht vergeten we wel eens. We stellen wel hoge eisen aan onszelf. Maar kunnen of durven soms niet de commitment aan te gaan.

Doen waar je energie van krijgt 

Vorig jaar ben ik na jaren gestopt met het versturen van mijn wekelijkse nieuwsbrief. Omdat ik er geen energie meer van kreeg. Het werd een dingetje dat ‘moest’ omdat anderen dat ook zo deden. “The money is in the list” krijg je dan te horen. Terwijl ik ook andere manieren ken om mezelf zichtbaar te maken. Ik wil dat doen op een manier die bij mij past. Ik wilde zowel mijn liefde voor taal en mooie afbeeldingen hierin combineren. Dat was het begin van mijn experiment met elfjes gedichtjes die ik elke doordeweekse dag publiceer op Facebook.

Groeien als ondernemer

Begin dit jaar was het geen experiment meer, maar ongemerkt onderdeel geworden van mijn weekritme. Ik krijg er veel plezier en ook veel energie van. Ook hierin heb ik mijzelf ontwikkeld. Van kernachtige hakkelige gedichtjes heb ik nu de voorkeur voor één mooie vloeiende zin. Een keer per week bereid ik de gedichtjes voor en zoek alvast naar meerdere afbeeldingen die bij mijn huisstijl passen. Die verzamel ik dan op mijn eigen beeldbank. Op deze manier hoef ik de volgende keer minder lang te zoeken als ik er een nodig heb. Ook plan ik de gedichtjes alvast in. Elke stap die ik heb gemaakt is een stap voorwaarts in mijn bedrijf. Want groeien met je bedrijf kan alleen als jij groeit als ondernemer.

Doelgericht werken voor ondernemers

De ruimte om te kunnen veranderen komt pas als je jezelf tijd gunt om te groeien. In de praktijk is dat best lastig. Het is dan makkelijker om uit te stellen dan het proces in te gaan. Ergens voel je ook dat je mee ‘moet’ gaan met alle (digitale) veranderingen. Wat direct ook een perfecte afleiding is. Terwijl het misschien niet eens bij je past én het wel veel tijd en energie kost. Kies daarom het medium dat het beste bij jou en je doelgroep past. Om vanuit hier stapsgewijs en succesvol te veranderen.

De zomerperiode is dé beste tijd om te reflecteren om vanuit hier doelgerichte stappen te ondernemen. Tijdens de Summerschool speciaal voor ondernemers leer je hoe je slim om kunt gaan met komkommertijd. Je gaat twee dagen full-focus aan de slag op 10 + 14 juli. En op 28 augustus is er een terugkomdag. Zie we je dan?

Summerschool voor Ondernemers (2017)

Ben je al een tijdje bezig met ondernemen? Maar vind je het lastig om het op jouw manier te doen die het beste bij je past? Tijdens de Summerschool hebben Dorotheé Beens van Eigen-Wijsz en ik volle aandacht voor jou en je bedrijf. Geen verplicht gepraat van hoe het zou moeten. Maar hoe kun je het  aangereikte format helemaal eigen maken. Zodat je het nu wel vol kunt houden. En je mooie plannen eindelijk waar kunt maken. Wanneer je je aanmeldt vóór 21 juni bieden we je dit programma aan voor slechts € 397,-. Daarna wordt de prijs € 497,-. Je ontvangt dus maar liefst € 100,- vroegboekkorting! Gun jij jezelf deze ruimte voor verandering om te kunnen groeien onder begeleiding van twee enthousiaste en bevlogen trainers?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *