Gratis Inspiratie Werkbladen

Gratis negen weken werken aan je bewustwording en met aandacht met hulp van de inspiratie werkbladen: voor jezelf, privé en je werk.

123 Organizing - Inspiratie werkblad uit je comfortzone

Ben jij ook zo’n fan van de Flow en de Happinez? Het zijn twee van mijn favoriete mindstyle tijdschriften waar ik ontzettend veel inspiraties uit haal. Daarnaast blijf ik mijzelf ontwikkelen op allerlei manieren. Zoals een training, workshops, het lezen van diverse boeken en het volgen van webinars. Maar ook reflecteer ik regelmatig. Dan maak ik mindmaps of schrijf ik in mijn inspiratieschriftjes. En ik bedacht mij toen dat dit voor jullie ook handig kan zijn.

Bewustwording en aandacht

Waar haal jij energie uit? Met dit in mijn gedachten heb ik speciaal voor jullie inspiratie werkbladen gemaakt. Deze zijn gratis te downloaden. De inspiratie werkbladen maken onderdeel uit in mijn werkboek voor de training van  De Work-Life Organizer. Het helpt jou met het vormgeven van een positieve intentie en het ontdekken van jouw passie. Het dient enerzijds ter inspiratie en kan jou inzichten verschaffen. Anderzijds werk je op deze manier aan je bewustwording: om met aandacht datgene te doen dat jij belangrijk vindt. In plaats van alsmaar stug blijven doorwerken. Gebruik de inspiratie werkbladen als aanvulling voor je eigen weekschema of planning. Of als reflectie en inzichten die je in die week hebt opgedaan. Je kunt er alle kanten mee op.

Ontdekkingsreis

Het is mijn intentie om jou op een laagdrempelige en praktische manier bewuster te laten worden. Want veelal liggen de antwoorden op je vele vragen in jezelf. Regelmatig reflecteren en rust nemen zijn essentieel om een volgende stap te kunnen zetten in jouw ontdekkingsreis. Verander je denk en werkwijze van het ‘moet’ naar ‘moed’. En doe hierbij de dingen doen die echt bij je passen. Waar jij blij van wordt en energie van krijgt. Ik help je graag om dit te onderzoeken met de inspiratie werkbladen.

Hoe vul je het inspiratie werkblad in:

  1. Je begint met het lezen met de quote van de week. Neem er even de tijd voor wat het met je doet. Zijn er bepaalde gedachten en gevoelens die bij jou komen? Schrijf deze eventueel op bij punt 6.
  2. Op basis van de quote van de week vul je jouw positieve affirmatie in voor die week. Om maximaal resultaat te behalen affirmeer je elke ochtend tien minuten. Vervolgens zeg je de affirmatie op de dag zelf nog een paar keer. Vind je dat lastig? Begin dan klein met één keer per dag en bouw dit dan rustig op. Maar dat geldt zowiezo voor het aanleren van een nieuwe gewoonte.
  3. Op basis van de quote van de week vul je in waar jij naar toe wilt werken voor jezelf, voor privé en voor werk.
  4. Hier vul je in welke belangrijke afspraken jij hebt in die week. Dat kan ook met jezelf zijn. En vervolgens neem je dit over bij punt 5. Kun je de extra inzichtvraag hierin betrekken?
  5. Vervolgens vul je het weekplan in. Dat kan ook met jezelf zijn 😉 Blokkeer eerst de momenten of quality time voor jezelf én ook voor het gezin in. Plan daarna de vaste afspraken en de overig taken in.
  6. Gedurende de week krijg je vast briljante ideeën. Gebruik hiervoor de speciale schrijfruimte. Laat je gedachten de vrije loop.
  7. Aan het einde van de week schrijf je je inzichten op. Wat is er gelukt en wat is er niet gelukt?

Extra tip: Je kunt de ruimte van de briljante ideeën ook gebruiken om op te schrijven waar jij dankbaar voor bent. Schrijf dit als volgt op: Ik ben dankbaar voor……, omdat ……. In mijn programma van De Work-Life Organizer krijg je nog meer uitleg over het inspiratie werkblad en leer je hoe je zelf een gratitude journal kunt maken.

Negen inspiratie werkbladen:

Inspiratiewerkblad aandacht. Doe één ding tegelijk en met volle aandacht. Het zal sneller en beter gaan.

Inspiratiewerkblad creativiteit. Creativiteit is de kern van jezelf zijn. Het komt in golven, onverwacht en is onvoorspelbaar. Het ontspant en geeft rust en ruimte in je hoofd.

Inspiratiewerkblad tijd. Aan wie schenk je deze week jouw kwali-TIJD? Geef aandacht aan iemand die je lang niet hebt gesproken.

Inspiratie werkblad rust creëren. Bouw regelmatig rust in. Het is niets anders dan rust in je hoofd. En ruimte om te kunnen genieten.

Inspiratie werkblad dromen waar maken. Maak je dromen waar. Geef je dromen de ruimte met een visionboard. Laat vervolgens los en geniet!

Inspiratie werkblad geven en delen. Door te geven en te delen zonder iets terug te verwachten, krijg je er altijd iets voor terug: blijdschap, geluk en voldoening.

inspiratie werkblad werk-privé balans. Met een optimale werk-privé balans creëer je meer tijd, aandacht en energie voor datgene wat je écht belangrijk vindt.

Inspiratie werkblad uit je comfortzone. Buiten je comfortzone ontdek je nieuwe mogelijkheden. Verras jezelf!

Inspiratie werkblad een nieuwe gewoonte. Om een nieuwe gewoonte aan te leren, laat je eerst een oude gewoonte los.

Heel veel plezier met het invullen van de inspiratie werkbladen! Heb je vragen, mail mij gerust naar jessica@123organizing.nl