Doorleren is tegenwoordig ontzettend populair. Als je besluit na je middelbare schoolperiode waarvoor je wil gaan doorleren, of dit op mbo of hbo-niveau gedaan gaat worden en in hoeverre je wil doorstuderen. Ook zie je het vaak voorbij komen binnen bedrijven. En je hoeft hier niet eens per se zelf voor te kiezen, want tegenwoordig komt het ook voor dat het wordt aangeboden. Zo heb je nu ook ontzettend veel mogelijkheden om door te studeren. Wij hebben wat voorbeelden voor je op een rijtje gezet!

MBO en HBO

Iedereen is bekend met het mbo en hbo. Mbo en hbo is een logische keuze voor als je klaar bent met een middelbare school, als er niet gekozen wordt voor werken natuurlijk. Hier kan je altijd kiezen voor een deeltijd of een voltijd opleiding. Je hebt hier dus gelijk al meer keuze in dan bij de middelbare school. De overstap hierin zal ook een groot verschil zijn. Binnen mbo en hbo wordt vaak gebruik gemaakt van contacturen. Het is dus ook vaak aan jezelf hoeveel tijd je besteed aan school en dit moet je zelf indelen.

Associate degree

Stel, je hebt je mbo of hbo-diploma in de pocket, maar zoekt toch nog naar meer verdieping of bent nog totaal niet toe aan het werk leven. Als dit het geval is, is een associate degree een goede oplossing. Dit is een landelijke erkende tweejarige hbo-opleiding. Dit is eigenlijk even makkelijk gezegd een diploma die tussen een mbo-4 en hbo-bachelor niveau inzit. Wat er vaak gezegd wordt over een associate degree is dat het meer praktijkgericht is dan theorie gericht. Als je ervoor kiest om door te studeren op het hbo voor 4 jaar lang, heb je soms zelfs meer theorie als praktijk. Het is dus een persoonlijke voorkeur wat je fijner vindt en vooral de reden waarom je wil door studeren.

Blended Learning

Blended Learning is waarschijnlijk iets waar je nog niet bekend mee bent. Dit komt omdat het ook nog niet een ontzettend bekende manier van leren is. Het allergrootste voordeel van Blended Learning is dat je zelf een pakket kan samenstellen die voor jou het beste werkt. Je hoeft je niet alleen op een type leervorm te focussen, maar je maakt je eigen ideale mix. Zo’n pakket zal dan onder andere bestaan uit alle boeken op een plek die jij zelf kiest. Denk aan klassikaal, e-learing, bij de opleider die jou Blended Learning aanbiedt, ga zo maar door. Ook kan je je voortgang bekijken, heb je toegang tot een leerbibliotheek, klassikale en online trainingen, etc.