Ben jij een beetje netjes? Weet jij precies waar je alles hebt liggen? Of is het een complete chaos? Misschien zit je er wel ergens tussenin. Hier en daar een kledingstuk, maar voornamelijk is alles opgeruimd. Totdat, oh, daar vind je toch weer een shirt van Balenciaga. Wat een toeval! Toch? Zou jou dit ooit overkomen? Of ruim je iets gelijk op als je het gedragen hebt. Schoenen, jassen, shirts, broeken, etc. Alles netjes in de kast? Of toch maar over de stoel gegooid, en waarom?

Lekker chaotisch

Misschien denk je wel, ‘Ja, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor, laat staan zin in.’ Als je denkt aan het organiseren van al je kleding. Voor sommigen is het een heuse nachtmerrie om alles op te moeten bergen. Misschien heb je wel veel te veel en weet je niet eens meer waar je het allemaal kwijt moet. Of misschien heb je zo weinig dat je helemaal geen zin hebt om dat kleine beetje te gaan zitten organiseren. Sommigen zijn nou eenmaal wat meer chaotisch. Als dat voor jou werkt en niemand anders heeft er last van, dan moet je dat toch ook lekker doen? Maar zodra iemand zich eraan gaat storen kan het vervelend worden, voor jullie allebei natuurlijk.

Echt georganiseerd

Dan aan het hele andere eind van het spectrum hebben we nog de mensen die alles helemaal tot in de puntjes organiseren. De kleding georganiseerd en gesorteerd op kleur, seizoen, kledingstuk. Noem het maar op, wat je maar kan bedenken. Er is een systeem voor. Nooit ligt er iets over de stoel of op de bank. Alles is netjes georganiseerd met wasmanden en kledingkasten. Geen excuus om het niet op te ruimen, zo blijft het lekker overzichtelijk en heeft niemand er ook last van. Behalve misschien diegenen die graag ergens naar toe willen terwijl jij nog je gewassen kleding aan het sorteren bent.

Ergens er tussenin

Ja oké, dat zijn wel twee erg extreme voorbeelden. Misschien ben jij wel geen van beide, zit je ergens middenin, misschien ietsje meer de een dan de ander. Het is wel vrij netjes, maar toch heb je een stoel voor kleding die je nog wel een keer aan kunt trekken. Er ligt wel wat op de grond, maar als je je bed uit komt gooi je dat weer in de wasmand. De enige juiste manier van organiseren is de manier die voor jou het beste werkt. Als alleen jij er mee moet dealen, dan is het toch stom om rekening te houden met mensen die er niets mee te maken hebben? Het is aan jou.